Potrebno je :
- jedan kunić ( 1,2 kg )
- kašika vegete
- brašno ( oko 100g )
- 2 kašike domaće svinjske masti
- 2 glavice luka ( oko 200 g )
- 3 šargarepe ( oko 100 g )
- 2 kašičice gustina ( kukuruzni skrob )
- 2 dl kisele pavlake
- kašika naseckanog peršuna
1 korak
Kunića je najbolje odkostiti i onda ga iseći na šnicle , a onda ga začiniti kašikom vegete i malo promešati ( sjediniti meso i vegetu ) i ostaviti da odstoji 15-ak minuta
2 korak
Na dobro zagrejanoj masti propržiti šnicle tako što ih prvo uvaljamo u brašno a onda pržimo dok ne dobiju finu zlatno žutu boju sa obe strane
3 korak
Kad je meso fino porumenelo izvaditi šnicle i staviti ih na stranu, a u ulje u kom su se pržile šnicle dodati sitno seckani luk dok ne dobije finu zlatnu boju , kad je luk već dobio boju onda dodajemo šargarepu i još malo propržimo
4 korak
Vraćamo meso na šargarepu i luk i dodajemo vodu ( oko 500 ml ) i na umerenoj temperaturi ostavimo da se fino krčka uz povremeno dolivanje vode nekih 45 min
5 korak
Pred sam kraj , razmutite dve kašičice gustina u 50ml vode i dodajte u tihganj i uz mešanje još kratko prokuvajte
6 korak
Sklonite sa vatre , dodajte kiselu pavlaku, biber i peršun , i još malo promešajte da se sve fino sjedini
UZ JELO MOŽETE PRIPREMITI I POSLUŽITI BILO KOJU TESTENINU ILI npr KROMPIR
Нема коментара:
Постави коментар