Sastojci za cufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 50 g luka/sitno seckanog/
- 1,5 kasicica soli
- 1 kasicica bibera
- 1 kasicica paprike / slatke ili ljute /
- 1 jaje
- 100g starog hleba
- malo kisele vode
- malo ulja
Spojiti meso, dodati hleb natopljen kiselom vodom tek da se malo ovlazi, zatim
dodati luk, zacine i jaje. Sve to dobro umesiti.
Praviti cufte i poslagati ih na pouljen pleh da se ne dodiruju.
Pleh staviti u zagrejanu rernu i peci na 170 stepeni oko 25 minuta.
SOS prva verzija :
- 1 glavica crnog luka- 1 kasika brasna
- malo ulja
- 150 ml paradajz soka
- malo vode
- po ukusu: zacin, mirodjija
SOS druga verzija :
- 1/2 l soka od paradajza
- 1/2 l soka od paradajza
- 3 case vode
- 0,5 dcl ulja
- 3 kasike brasna
- so
priprema SOS:
Na zagrejanom ulju prodinstatiiseckani luk do staklaste boje,
dodati brasno i proprziti da malo pozuti,
skloniti sa ringle i polako dodavati paradajz sok uz neprestano mesanje da se
ne stvore grudvice.
ne stvore grudvice.
Vratiti sos na umerenu ringlu,
dodati zacine po ukusu, ja dodam i malo secera i sve ostaviti
da dobro prokrcka…
Ako vam je sos gust, doliti malo vode, promesati i
ubaciti cufte da se prokrckaju.
Sve ovo raditi na najmanjoj temperaturi da samo malo krcka…
Ispecene cufte ubaciti u sos, napravljen po zelji, i prokrckati jos 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар