петак, 31. март 2017.

Ćufte u sosu



Sastojci za cufte:

500 g mlevenog mesa
- 50 g luka/sitno seckanog/
- 1,5 kasicica soli
- 1 kasicica bibera
- 1 kasicica paprike / slatke ili ljute /
- 1 jaje
- 100g starog hleba
- malo kisele vode
- malo ulja




Spojiti meso, dodati hleb natopljen kiselom vodom tek da se malo ovlazi, zatim 
dodati luk, zacine i jaje. Sve to dobro umesiti.


Praviti cufte i poslagati ih na pouljen pleh da se ne dodiruju.

Pleh staviti u zagrejanu rernu i peci na 170 stepeni oko 25 minuta.


SOS prva verzija :                                    
- 1 glavica crnog luka- 1 kasika brasna
- malo ulja
- 150 ml paradajz soka
- malo vode
- po ukusu: zacin, mirodjija

SOS druga verzija :
- 1/2 l soka od paradajza
- 3 case vode
- 0,5 dcl ulja
- 3 kasike brasna
- so

priprema SOS:
Na zagrejanom ulju prodinstatiiseckani luk do staklaste boje,

dodati brasno i proprziti da malo pozuti,

skloniti sa ringle i polako dodavati paradajz sok uz neprestano mesanje da se
ne stvore grudvice.

Vratiti sos na umerenu ringlu,

dodati zacine po ukusu, ja dodam i malo secera i sve ostaviti
da dobro prokrcka…

Ako vam je sos gust, doliti malo vode, promesati i
ubaciti cufte da se prokrckaju.

Sve ovo raditi na najmanjoj  temperaturi da samo malo krcka…





Ispecene cufte ubaciti u sos, napravljen po zelji, i prokrckati jos 15 minuta.






Нема коментара:

Постави коментар