- 4 šnicle od po 150 grama
- začini ( so , biber, vegeta )
- senf
- crni luk 1 glavica
- 2 dl mleko ( a može i voda ako nemate - probao )
- kisela pavlaka 1 čaša
- brašno 1,5 supena kašika
- Šnicle malo izlupajte čekićem za meso i začinite ih sa soli, vegetom i biberom, a zatim svaku šniclu premažite sa malo senfa.
- Stavite šnicle da se prže dok ne budu blago rumene sa obe strane
- Kada su šnicle porumenele, dodajemo iseckani luk ( jedna veća glavica ) preko šnicli i podlite sa malo vode. Ovako uz povremeno dodavanje vode dinstajte šnicle nekih 45 minuta dok baš lepo ne omekšaju.
- Za to vreme, u hladnom mleku ( ili u vodi ) razmutite brašno tako da nema grudvica, a zatim dodajte kiselu pavlaku i kašičicu senfa ... Promešajte da se smeša izjednači
- Kad su šnicle fino smekšale izvadite ih na tanjir a u šerpu u kojoj su se dinstale dodajte smesu koju ste napravili od brašna, kisele pavlake i senfa uz neprestano mešanje... U sos dodajte još malo soli i bibera.
- Na kraju, vratite šnicle iz tanjira u sos i prokuvajte još par minuta da se sos malo zgusne i poveže sa šniclama
* Kao prilog najbolji je pire krompir
Нема коментара:
Постави коментар