четвртак, 15. октобар 2015.

Urmasice ( Hurmasice )






Sastojci:
2 jajeta
1 margarin ( 250 g )
4 kasike secera
1 prasak za pecivo
oko 500-600 g brasna

Agda:
700 ml vode
450 g secera
1 limun

- Istopiti margarin, sipati ga u posudu za pravljenje testa
- U margarin dodamo jaja i 4 kasike secera
- Izmesamo sastojke u posudi i onda dodamo brasno i prasak za pecivo
* brasno dodavati postepeno i mesati dok ne dobijemo testo
  za urmasice ... testo treba da bude takvo da se ne lepi za  ruke a da moze da se oblikuje

- od dobijenog  testa pravimo kuglice i koristeci stranu rendeta sa sitnim rupicama pravimo pljosnati oblik


- redjamo ih u plek
- kada zavrsimo pecemo ih u prethodno zagrejanoj rerni na maksimalnoj temperaturi nekih 15-20 minuta


Kada je pecenje gotovo, urmasice prelivamo Agdom.

Priprema Agde:
- U serpicu sipate 700 ml vode i sacekate da provri
- dodate secer  i limun isecen na kriske i kuvate 2 minuta uz konstantno mesanje

Prelijete urmasice i sacekate da se ohlade

Нема коментара:

Постави коментар