Sastojci:
2 jajeta
1 margarin ( 250 g )
4 kasike secera
1 prasak za pecivo
oko 500-600 g brasna
Agda:
700 ml vode
450 g secera
1 limun
- Istopiti margarin, sipati ga u posudu za pravljenje testa
- U margarin dodamo jaja i 4 kasike secera
- Izmesamo sastojke u posudi i onda dodamo brasno i prasak za pecivo
* brasno dodavati postepeno i mesati dok ne dobijemo testo
za urmasice ... testo treba da bude takvo da se ne lepi za ruke a da moze da se oblikuje
- od dobijenog testa pravimo kuglice i koristeci stranu rendeta sa sitnim rupicama pravimo pljosnati oblik
- redjamo ih u plek
- kada zavrsimo pecemo ih u prethodno zagrejanoj rerni na maksimalnoj temperaturi nekih 15-20 minuta
Kada je pecenje gotovo, urmasice prelivamo Agdom.
Priprema Agde:
- U serpicu sipate 700 ml vode i sacekate da provri
- dodate secer i limun isecen na kriske i kuvate 2 minuta uz konstantno mesanje
Prelijete urmasice i sacekate da se ohlade
Нема коментара:
Постави коментар