уторак, 26. мај 2015.

Zapeceni grasak





2 glavice crnog luka
150 g slanine
1 vece sargarepa
450 g graška ( smrznuti Frikom )
3 jajeta
1.5 dl mleka
1 kašika vegete

-  luk iseckati i prodinstati na malo ulja
- dodati na kockice iseckane slaninu i šargarepu i nastaviti sa dinstanjem dok
luk ne dobije zutu ( staklastu ) boju.
- dodati grašak i sve zajedno krčkati ,
   *po potrebi dodavati vode ( taman toliko da se sastojci ne lepe za dno )
- dodati vegetu i po želji možete dodati prstohvat bosiljka, mirođije, bibera i slatke paprike
- kad grašak omekša sve preručiti u vatrostalnu činiju
- staviti u rernu na 200C oko pola sata
- nakon pola sata prelite grašak umućenim jajima sa mlekom
    * ukoliko ima potrebe posudu malo prodrmati kako bi preliv prodro do samog dna
- sve zajedno zapeći još 10 - 15 minuta

Možete jesti uz bilo koju salatu, a jelo može biti izvrsno i kao prilog a i kao glavno jelo.

Нема коментара:

Постави коментар