Za koru:
1,5 čaša šećera
4 čaše brašna
1 čaša ulja
1 čaša vode
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
pola kesice cimeta (može, a i ne mora)
Za premazivanje kolača:
3-4 kašike džema (bilo kojeg)
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike vode
1 kašika ulja
2 kašike šećera
Priprema
1
Sjediniti šećer, brašno, ulje, vodu, prašak za pecivo, vanil šećer i cimet. Sve to lepo promešati kašikom. Podmazati pleh uljem i posuti ga, vrlo malo, brašnom ili prezlama. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni.
2
Pečen kolač izvuci iz rerne, ostaviti da se malo ohladi i premazati ga džemom.
3
Istopiti čokoladu i preliti ravnomerno preko kolača, te ostaviti da se sve lepo ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар